Rønning Elektro

Rønning Elektro leverer tjenester innen alle elektrofagene og har store driftsavtaler på en rekke bygg.

Raskt, effektivt og enkelt

– Vi gikk over til Norik allerede i 2006, fordi det var et web-basert system. I dag bruker vi Norik fortsatt. Det er raskt, effektivt og enkelt.

Henning Lund Eriksen legger til at både de og kundene sparer penger på å bruke Norik. Han er IK-leder i Rønning elektro AS i Stavanger, og har kjent Terje Sundsbø i mange år siden de begge jobbet med internkontroll lenge før Norik ble etablert.

Med 75 års erfaring i Stavanger-regionen har Rønning elektro bygget stein på stein til å bli en av landets største elektronetreprenører. Helt siden starten i 1936 har de vært hovedleverandør av elektriske installasjoner til små og store bygg i området.

– Det utslagsgivende for valget av Norik var at deres system var web-basert. Det var ikke så mye som var basert på web på den tiden, sier Lund Eriksen. Etter hans mening er en av de største fordelene med Norik at jobben blir mye raskere og mer effektiv.

– Vi hadde database-baserte systemer på egen pc, med de begrensingene det satte. I tillegg til at jobben går raskere, er systemet lett å bruke. Ikke minst er det hensiktsmessig å bruke nettbrett. Tilgjengeligheten er uovertruffen. Det at vi utfører kontroller med Norik betyr ganske enkelt at vi sparer både tid og penger, sier Lund Eriksen.

Rønning elektro er en av landets største privateide elektroinstallatør. Firmaet har snart 200 ansatte, med 150 på hovedkontoret i Stavanger og resten på avdelingskontor på Bryne på Jæren. Dessuten er det rundt 40 ansatte i Avitell AS i Kristiansand.

– Med så mange folk ute i «felten» sier det seg selv at vi må ha et effektivt opplegg for internkontroller. Vi bruker Norik på elektro, brann og nødlys i dag. Nå skal vi også benytte systemet på SD-anlegg/automasjon og på adgangskontroll- og alarmsystemer. Vi er veldig fornøyde med hvordan systemet virker. Norik driver stadig utbedringer, og det er veldig «kort vei» til Terje og Erling i Molde, sier Lund Eriksen.
PÅ KONTROLL: Einar Haugsland setter stor pris på å slippe papirmølla siden han kan bruke Noriksystemet.