Pecunia

Pecunia er en av Norges ledende eiendomsutvikler og forvalter. De holder til i Oslo og gjennom sin håndtverkfilosofi og fokus på kvalitetet har Pecunia-standarden blitt et begrep i eiendomsbransjen.

En helt annen hverdag

– I dag har vi et helt stringent system. Håndteringen fra vår side er ingenting mot det det var. Vi har fått en helt annen hverdag!

Det er forvaltningssjef Morten Tvedt i Pecunia Eiendom som kommer med dette gledesutbruddet. De ble kjent med Norik i forbindelse med en presentasjon om internkontrollsystemet, der en annen bedrift brukte Norik.

– Vi har mange eiendommer, så internkontroll elektro har lenge vært en kjempeutfordring å løse uniformt og forskriftsmessig, forklarer Tvedt. I tillegg har de mange leverandører og personer å forholde seg til.

– Dermed er det selvsagt også en masse meninger og ganske enkelt mye styr. På store eiendommer er internkontroll svært, svært viktig, sier forvaltningssjefen. Da han og bedriften hans kom i kontakt med Norik fant de ut at de ville etablere en egen database.

– Vi beskrev alle prosesser som skulle kontrolleres, alle aktuelle tavler og areal helt ned til den minste detalj. Det var en stor entreprise for oss når vi skulle velge leverandør for internkontroll. Vi ble orientert om at Norik hadde alle referanser. Vi tegnet avtaler med Totaltek, Sønnico og Bravida, og fikk dermed sikret at alle avvik ved våre internkontroller ble meldt inn slik de skal, forteller Tvedt. Han innrømmer åpent at han trakk et lettelsens sukk da Norik kom inn i hans hverdag:

– Ja. Det er ganske enkelt slik det kan beskrives. Tidligere måtte vi forholde oss til mange forskjellige firma, og alle regningene de kom med for det de kalte internkontroll. Nå har vi et helt stringent system. Håndteringen fra vår side nå er ingenting mot det det var. Den største utfordringen med bruken av Norik er opplæring og lik forståelse. Denne oppgaven har vi til dels satt bort til Norik.

Pecunia benytter Norik også i andre sammenhenger. De har blant annet nedfelt ansvar og rutiner for brannvern.

– Rutiner for oppfølging av dette lå inne hos Norik. Helt gratis. Det samme gjelder HMS-dokumentasjon og -kontroller. Det er rett og slett kjempefint. Nå har vi kuttet ut alle gamle manualer. Alt er enkelt og digitalt. Jeg må bare gjenta det; vi har utrolig nok en helt annen hverdag nå enn hva den var tidligere, overbeviser Morten Tvedt.
NY HVERDAG: Forvaltningssjef Morten Tvedt i Pecunia Eiendom er fullstendig begeistret over all hjelp og støtte de får fra Norik.