Ikess Norge

Ikess Norge er et resultat av at kontrollvirksomheten til Totaltek ble skilt ut i et eget selskap i januar 2015. Ikess driver med el-kontroll og kursing.

En enklere hverdag

– Vi begynte å bruke Norik fordi de ansatte hos oss ønsket en enklere hverdag i forbindelse med internkontroll, sier daglig leder Øyvind Jørstad i Ikess Norge AS.

Totaltek valgte Norik i 2011, og Jørstad legger ikke skjul på at han er glad for valget:

– Så absolutt! Det er det ingen tvil om. Og det er jo ikke rart når Noriks system blant annet har bidratt til en kostnadseffektivisering i vår produksjon på hele 40 prosent. Det igjen gir oss selvsagt mulighet til å kunne holde et fornuftig prisnivå ut til våre kunder, sier Jørstad.

Siden de gikk over til å bruke Norik har de hatt en vesentlig reduksjon i tiden det tar for dem å utføre jobbene som skal gjøres.

– Våre folk har med seg web-basert nettbrett ut på jobb. Kontrollørene trenger kun nettilgang for å laste ned kontrollene og når de skal synkronisere avvik. Dermed trenger de ikke å være på nett hele tiden. Alle hos oss er strålende fornøyde med systemet vi bruker. Det er oversiktlig og fremtidsretttet, og så har det et svært enkelt grensesnitt, sier Jørstad.

Siden kjernevirksomheten til Ikess er internkontroll for bedriftskunder, er det viktig at de har et system som er enkelt å administrere for kundene. Der scorer Norik poeng hos Ikess.

– Det systemet vi nå har er det mest kundevennlige systemet jeg kjenner til, forteller Jørstad.

Ikess leverer også tjenester innen feilsøking, nettanalyse, termografering og måletekniske tjenester innen elektrofaget.

– Vi har som mål å bli bransjeledende innen kurs og kompetanse, sier leder for kursavdelingen, Egil Holter Sæthre. Med det mener han elektronisk kompetanse. I dag leverer de blant annet kurs for kravet «Instruert personell». – Alle driftsansvarlige skal gjennomføre kurset årlig dersom de har tilsyn med større sikringstavler, forteller Holter Sæthre, og legger til at mottoet for kurset er «Lytt om du vil bli lyttet til».
NEK 400: Daglig leder ­Øyvind Jørstad (t.h.) drøfter del 6 i Nek 400 med Bjørn Wilhelmsen. Den gjelder normen som omhandler verifikasjon og kontroll av elektriske anlegg.