Colosseum Eiendom

Colosseum Eiendom består av et lite kjøpesenter på Majorstua i Oslo og omfatter 10 butikker.

Én kontrollrunde i måneden

– Bruken av systemet er så enkelt at selv bestemor kan klare det, sier Martin Horgen, advokat, forretningsfører og senterleder i Colosseum senter.

Colosseum er et relativt lite kjøpesenter på Majorstua i Oslo, og Horgen har ansvaret for ti butikker. Det er snakk om merkenavn som Princess, Anton Sport, Tanum Bokhandel, Vitus Apotek og Nille. De holder hus sammen med blant annet en vegetarrestaurant og en frisør. I etasjen over er det en Meny-butikk, et vinmonopol, et parfymeri og et bakeri.

– Vi leier lokalene, og leier dem så videre ut igjen til butikkene, forklarer Horgen. Han ble kjent med Norik via en elektriker han benyttet seg av. I tillegg til den årlige elektrokontrollen gjort av elektriker, går vaktmesteren en runde i måneden, mens butikksjefene må ta en sjekk hvert kvartal.

– Internkontroll elektro må vi ha en gang i året siden vi er brannobjekt klasse A. Elektrikeren vår bruker også Norik for sine kunder. Med hjelp fra Norik har vi nå lagt opp egne kontrollrutiner i systemet vårt. Det eneste kontrollørene behøver å gjøre er rett og slett å krysse av for «ja» eller «nei». Det kreves ingen form for opplæring – hvem som helst kan gjøre det. Det er rett og slett så enkelt at selv bestemor kan klare det, smiler Horgen, og håper ingen bestemødre lar seg fornærme.

På sikt håper Horgen at han også kan få inn andre kontrollrutiner i systemet. Ventilasjon, heiser og rulletrapper er noen av dem. Ønsker om utvidelse kan tolkes som et tegn på at systemet fungerer.

– Absolutt! Dessuten er det veldig enkelt å ha en dialog med Norik dersom det er noe vi lurer på. De har lagt opp helt individuelle opplegg for oss slik at alt passer perfekt. Hele systemet er veldig enkelt og greit. Som du skjønner er vi meget fornøyde kunder av Norik, avslutter Horgen, som nå også har tatt i bruk Norik på et boligsameie han administrerer.
LETT SOM BARE DET: – Vaktmesteren vår går en runde i måneden mens de ansatte i butikkene tar en runde i kvartalet. Det eneste de behøver å gjøre er rett og slett å krysse av for «ja» eller «nei», sier Martin Horgen i Colosseum senter i Oslo.